Tickets
BredaPhoto Festival | 5 sep - 21 okt 2018

BredaPhoto

redaPhoto met internationale fotografie van dit moment. 25+ exposities van topfotografen 7 weken lang op diverse locaties in Breda met meer dan 80.000 bezoekers.

BredaPhoto toont ‘the state of the art’ van de hedendaagse fotografie aan de hand van een internationaal relevant maatschappelijk thema: actueel, prikkelend en op een originele manier getoond. Tijdens deze negende editie is er o.a. een grote internationale tentoonstelling over hedendaagse fotografie in China.

Het thema van BredaPhoto 2020 is:

the best of times
the worst of times

 

Titel
De titel is geïnspireerd op de openingsalinea van het boek “Tale of two Cities” geschreven door Charles Dickens en voor het eerst gepubliceerd in 1859.

Het was de beste der tijden, het was de slechtste der tijden,
het was de eeuw van wijsheid, het was de eeuw van dwaasheid,
het was het tijdvak van het geloof, het was het tijdvak van ongeloof,
het was het jaargetijde van het licht, het was het jaargetijde van duisternis,
het was de lente van de hoop, het was de winter van de wanhoop.

Synopsis 2020: De wereld van morgen
Veranderingen zijn van alle tijden. Maar het mag duidelijk zijn dat de sociale, culturele en politieke omwentelingen elkaar nu in een wel erg hoog tempo opvolgen. Vrouwen besturen de machtigste economische instituties ter wereld en spelen superhelden in Hollywoodfilms, musea worden gedekoloniseerd. Ons consumptiepatroon moet op de schop om klimaatverandering het hoofd te bieden, en op het wereldtoneel laat China de spierballen rollen terwijl Amerika een stap terug doet. Hoe de wereld van morgen eruit zal komen te zien? Niemand die het weet. Die onzekerheid kan angstaanjagend zijn, maar het biedt ook kansen: op meer gelijkheid en een bewustere omgang met onze planeet. En wees eens eerlijk. Is het niet spannend om ooggetuige te zijn van het ontstaan van een nieuwe orde?

Waarom stoppen met lezen?

Ontvang de laatste updates en beste tips over BredaPhoto