0B1EC081-7F12-4C67-AC19-1ED10CF0505AArrow downArrow rightArrow rightArrow upCalendarClose984D9BFC-BA95-41CD-AA38-65F5DB27F79DLocation (large)Location (small)MenuNetvliesPlaySearchFacebookInstagramLinkedinTwitter

Over BredaPhoto

BredaPhoto International Photo Festival is een fotografiebiënnale in Breda. Van 15 september t/m 30 oktober 2016 vond de 7e editie plaats. Meer dan 70 topfotografen uit binnen- en buitenland exposeerden in de buitenruimte en beeldende kunstinstellingen in de stad. BredaPhoto viert het feest van de fotografie.

BredaPhoto toont the state of the art van de hedendaagse fotografie aan de hand van een internationaal relevant maatschappelijk thema: actueel, prikkelend en op een originele manier getoond. In 2016 was het thema YOU, waarbij BredaPhoto zowel de creatieve als de kwetsbare kant van de zelfredzaamheid belicht. In de keuze voor het werk én in de presentatie daarvan wordt gestreefd naar de hoogst haalbare kwaliteit. Het festival presenteert internationaal gerenommeerde kunstenaars zij aan zij met jong talent en stimuleert uitwisseling tussen beide.

Naast exposities zijn er verdiepingsprogramma’s en participatieprojecten op alle niveaus. Voor elke editie ontwikkelt BredaPhoto in samenwerking met basis- en middelbare scholen educatieve projecten voor kinderen en jongeren. Zeven fotografieopleidingen in Nederland, België en Duitsland zijn onderdeel van het Academieproject voor het internationale kunstvakonderwijs. Amateurfotografen nemen deel aan het tweejaarlijkse Masterclass traject. Ouderen van twee Bredase verzorgingstehuizen participeren in het Ouderenproject. En tijdens het festival zijn er tientallen rondleidingen, lezingen, boekpresentaties, talkshows, meet-ups en workshops voor verdieping, kennisuitwisseling en een frisse dosis inspiratie.

Sinds 2016 verspreidt BredaPhoto zich over twee levendige gebieden in de stad. Het historische stadscentrum én het hippe gebied Belcrum stonden gedurende 7 weken in het teken van de fotografie. De sfeervolle Stadsgalerij aan de Oude Vest, naast de buitententoonstelling in het Chassépark, vormt altijd het hart van BredaPhoto. Hier vindt men de horeca met een zomers terras, bookshop en verschillende programma-onderdelen.

Met een BredaPhoto passe-partout konden bezoekers zeven weken lang alle parels van BredaPhoto bezoeken: de festivallocaties, exposities, activiteiten en de boottocht tussen Belcrum en hartje centrum. De buitententoonstellingen in het Chassépark en Belcrum Beach, en diverse binnenlocaties, bleven gratis toegankelijk.

Houd BredaPhoto in de gaten voor nieuws over activiteiten in 2017 én het 8e BredaPhoto International Photo Festival van 5 september t/m 21 oktober 2018.

Team

Reinout van den Bergh – curator
Jan Schaerlackens – curator
Geert van Eyck – curator
Theo Andriessen – zakelijk manager
Marjorie van Geenhuizen – sponsoring
Monique van de Wijdeven – marketing & communicatie
Tino van den Berg – productie, backoffice & vrijwilligers

Dirk Evers & Bas van den Bosch – fondsenwerving
Rob van Hoesel & Carel Fransen – vormgeving
Guido van Eijck & Saskia Naafs – tekstwerk & vertalingen
Johan Oudijk – boekhouding & coördinator Stadsgalerij en suppoosten
Carla van Gaalen – coördinator programmaboekje
Angelique Mathon – coördinator kinder- en jongerenproject
Monique de Zwart – coördinator masterclass & amateurweekend
Cora van Peer – coördinator ouderenproject
Jan Bruneau – coördinator productie
Anouck Storms – coördinator communicatieteam
Yolanda Maans – coördinator rondleidingen
Eva Meijer – coördinator randprogramma
Fleur Kuys – coördinator kantoor

Het festival wordt gebouwd en bemand door een trouwe groep vrijwilligers die inmiddels bestaat uit ongeveer 150 personen. Zonder hun bijdrage zou BredaPhoto niet kunnen bestaan. Wil jij graag onderdeel uitmaken van het team? Kijk dan op de vrijwilligerspagina voor meer informatie.

Stichting BredaPhoto

Het team van BredaPhoto wordt gedragen door een betrokken en actief bestuur, bestaande uit Bart Straatman, Marty Horeman, Tom van Riel, Michel Wesseling en Roel Stavorinus. Heeft u vragen aangaande de organisatie en de stichting achter het festival, gelieve dan contact op te nemen per mail.

Comité van Aanbeveling

Peter van der Velden (voorzitter van de Coöperatie Werk en Vakmanschap U.A.)
Ruud Visschedijk (Directeur Nederlands Fotomuseum)
Bert van der Els (CEO Heijmans)