BredaPhoto
international
photo festival

Songs From the Heart
11 sep - 26 okt 2014

nieuws

15 oktober Donkere Kamer

dinsdag 14 oktober 2014

De Donkere Kamer is een tweemaandelijks live magazine waarin fotografen te gast uit verschillende disciplines. …

»Lees verder

3500 basisscholieren naar BredaPhoto

dinsdag 14 oktober 2014

Verslag van Carla van Gaalen Wat is nou romantisch? En weg zijn ze weer. De leerlingen uit groep zes van de …

»Lees verder

AVOND VAN HET FOTOBOEK VERZET

dinsdag 7 oktober 2014

Wij hadden een avond voor het fotoboek gepland staan op 10 oktober. Die avond stellen we uit tot het begin van volgend …

»Lees verder

Vlaamse avond in de Stadsgalerij

woensdag 1 oktober 2014

In de Stadsgalerij wordt op 3 oktober een avond georganiseerd met een aantal Belgische fotografen die op het festival …

»Lees verder

Komend weekend tijdens BredaPhoto

dinsdag 23 september 2014

Avond van het jonge talent Onder meer met het academieproject geeft BredaPhoto jonge fotografen de kans om hun werk …

»Lees verder

BredaPhoto 2014

Het startpunt van BredaPhoto is de Stadsgalerij aan de Oude Vest 34, een klein gebouwtje naast het casino, aan de rand van het Chassépark. Daar is onze informatiebalie en boekhandel. Bij de informatiebalie kunnen combinatietickets en de catalogus gekocht worden. BredaPhoto is voor het grootste deel gratis toegankelijk. Alleen voor de twee musea, het MOTI en het Breda’s Museum, gelden de normale toegangsprijzen. De museumjaarkaart is gewoon geldig voor de twee musea. Zie voor meer informatie over toegangsprijzen en combinatietickets de eerste pagina van onze festivalkrant. Het is ook mogelijk om te starten bij Belcrum Beach aan de Veilingkade 12-15 in Breda. Je kunt daar gratis parkeren. Tussen 10:00 en 17:00 uur vertrekt op het hele uur een bootje naar het Chassépark. Een enkele reis kost 3 euro. Tickets zijn te verkrijgen bij de schipper. Op het halve uur vertrekt een bootje vanuit het Chassépark terug naar Belcrum Beach. Onderweg kunt U onder de bruggen een expositie van de Spaanse fotograaf Óscar Monzón bezichtigen.

Songs from the Heart
Met het festivalthema Songs from the Heart duikt BredaPhoto 2014 in de 21ste-eeuwse romantiek. We zoomen in op romantische idealen als authenticiteit, oprechtheid en uniciteit die al meer dan twee eeuwen oud zijn, maar die je vandaag de dag weer overal tegenkomt. Denk eens aan die kop handgemalen slow coffee die je laatst bestelde in dat authentieke koffiezaakje. Of aan die ambachtelijke hamburger van afgelopen weekend: populaire producten met een beter verhaal dan het massa-geproduceerde supermarktvoedsel. Of wat dacht je van Facebook, waar een simpele like van een boek of tv-serie je al onderscheidt van anderen. De nog altijd springlevende romantiek staat centraal in de werken van de 54 fotografen die tijdens BredaPhoto te zien zijn.


Meer weten over Songs from the HeartLees de FAQ.