0B1EC081-7F12-4C67-AC19-1ED10CF0505AArrow downArrow rightArrow rightArrow upCalendarClose984D9BFC-BA95-41CD-AA38-65F5DB27F79DLocation (large)Location (small)MenuNetvliesPlaySearchFacebookInstagramLinkedinTwitter

Rondleidingen

Natuurlijk leent BredaPhoto zich voor het individueel bekijken van de talloze foto’s, maar heeft u wel eens gedacht aan een rondleiding?

Deskundige rondleiders leggen verbanden tussen het vertoonde werk, het festivalthema en het leven/werk van de fotografen. Zeer geschikt voor fotoclubs, culturele verenigingen, vriendenclubs, familiebijeenkomsten, scholen, of als bedrijfsuitje. We bieden ook rondleidingen op inloop en speciale rondleidingen voor visueel beperkten.

 

Open inloop

Elke zaterdag & zondag gedurende het festival, om 14:00u (en bij voldoende aanmeldingen ook om 15:30u), kun je aanhaken bij een open rondleiding over het Chassépark. Let op: uitsluitend voor passe-partout houders. Meld je vantevoren bij de infobalie in de Stadsgalerij.
De capaciteit is maximaal 25 deelnemers.
Op andere dagen en tijden, en zonder passe-partout, kun je een rondleiding boeken.

 

Boeken voor groepen

De rondleiding voor groepen omvat een tweetal versies:

Rondleiding 1:
Een bezoek aan de tentoonstellingen in het Breda’s Museum en aan de buitenexposities in het aangrenzende Chassépark.

Rondleiding 2:
Een bezoek aan de wijk Belcrum met de tentoonstellingen in Electron, de buitenexpositie bij Belcrum Beach en werk van Carl De Keyzer in oude snoepfabriek De Faam. (Let op: weekenden zijn volgeboekt. Alleen nog doordeweeks beschikbaar)

De wandeling langs de werken zal worden geleid door een deskundige rondleider die het thema YOU zal toelichten in relatie tot het leven en werk van de fotografen.

Thema YOU
Het thema van BredaPhoto dit jaar is YOU. In een tijd waarin de overheid op verschillende terreinen terugtreedt, wordt steeds meer een beroep op de zelfredzaamheid van het individu gedaan. “We zullen het zelf moeten doen”. De ruimte die daardoor ontstaat biedt mogelijkheden voor nieuwe, creatieve initiatieven en bedrijfjes. Maar wat betekent dit voor de meer kwetsbare groeperingen in onze samenleving? De mensen die niet de juiste wegen weten, die niet voor zichzelf op kunnen komen.

Tarieven
De tarieven voor rondleiding 1 van ruim 1,5 uur op het Chassépark en in Breda’s Museum:
– Voor groepen tot 5 personen geldt een vast bedrag van € 50,00 met een korting van € 2,50 p.p. voor MJK, vrienden Breda’s Museum, en passe-partout BredaPhoto.
– Voor groepen van 5 personen of meer zijn de kosten € 10,00 p.p. met een korting van € 2,50 p.p. voor MJK, vrienden Breda’s Museum, en passe-partout BredaPhoto.
– Voor groepen van erkende onderwijsinstellingen geldt een tarief van € 50,00 met een maximum van 20 personen per rondleider en een toeslag van € 2,50 p.p. voor het Breda’s Museum.

De tarieven voor rondleiding 2 van ongeveer 2 uur in de wijk Belcrum:
– Voor groepen geldt een bedrag van € 20,00 p.p. waarbij het passe-partout voor BredaPhoto 2016 is inbegrepen. (Hierin zitten o.a. entreebewijzen voor de andere binnenexposities en een kortingsbon voor de catalogus).

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met coördinator Yolanda Maans: rondleidingen@bredaphoto.nl

Especially for YOU – voor visueel beperkten

BredaPhoto biedt speciaal voor mensen met een visuele beperking gratis de rondleiding Especially for YOU. Een rondleiding waarin u als bezoeker centraal staat. De rondleider neemt u mee naar de expositie Chassé XXL op het buitenterrein van het Chassépark, waar o.a. de caravan van fotoproject CARAVAN bending and stretching the rules staat. Ter afsluiting brengen we een bezoek aan de YOUrt, die speciaal voor het festival is opgebouwd. Daar kunt u onder andere een button laten maken als herinnering aan het festival.

Nieuwsgierig? Stuur een e-mail naar monique@dezwart.nl en vraag naar de mogelijkheden. Samen plannen we een geschikte datum.