0B1EC081-7F12-4C67-AC19-1ED10CF0505AArrow downArrow rightArrow rightArrow upCalendarClose984D9BFC-BA95-41CD-AA38-65F5DB27F79DLocation (large)Location (small)MenuNetvliesPlaySearchFacebookInstagramLinkedinTwitter

Locaties en openingstijden

Gedurende 7 weken staan het Bredase stadscentrum én het hippe gebied Belcrum in het teken van de fotografie. Hieronder vind je de specifieke festivallocaties, die gedurende het festival geopend zijn van dinsdag t/m zondag 10:00u - 17:00u.

Bekijk de programma-pagina om te zien waar de locaties zich bevinden op de kaart.

BP2016 plattegrond Breda

Festivalhart

De Stadsgalerij – Oude Vest 34
De sfeervolle Stadsgalerij aan de Oude Vest, naast de buitententoonstelling in het Chassépark, vormt het hart van BredaPhoto. Hier vindt men de horeca met een zomers terras, bookshop en verschillende programma-onderdelen. Zo zijn er talkshows, meet-ups, exposities, boekpresentaties en meer.

Centrum

Chassépark (24/7 open)
In het Chassépark bevindt zich de gratis buitententoonstelling Chassé XXL met levensgrote foto’s van diverse fotografen. Pal naast het festivalhart De Stadsgalerij.

3sec.gallery – Coulissen 2, ingang Chassé Parking (24/7 open)
De 3sec.gallery is een drive-by gallery langs de inrit van de Chassé Parking. Elke drie maanden heeft een nieuwe reeks van 50 beelden 3 seconden om een onuitwisbare indruk op je achter te laten.

Museum Of The Image – Boschstraat 22
MOTI, Museum of the Image is hét museum voor Beeldcultuur. Een museum voor beeldcultuur past in een tijd waarin disciplines versmelten en een explosieve hoeveelheid beelden onderdeel uitmaken van ons dagelijks leven.

Breda’s Museum – Parade 12-14
Het Breda’s Museum zal in 2016 wederom een aantal van de tentoonstellingen huisvesten. In de reguliere zalen, maar ook op de binnenplaats en in de kuil voor het museum.

Stadsarchief Breda – Parade 10
Sinds augustus 2013 houdt BredaPhoto kantoor in het stadsarchief Breda. Tijdens het festival, maar ook tussentijds zijn er tentoonstellingen in de expositiezaal boven de studiezaal.

SBK – Markendaalseweg 48
SBK Kunstuitleen & Galerie wil een breed publiek interesseren voor hedendaagse kunst. Zij vindt dat kunst niet alleen thuishoort in een museum maar onderdeel moet zijn van het dagelijks leven; thuis, in de openbare ruimte en op de werkplek. Ook wil SBK een podium bieden voor kunstenaars.

Galerie Ecker – Markendaalseweg 18
Galerie Ecker is een presentatieruimte voor beeldend kunstenaars. De ontmoeting tussen kunstliefhebbers en kunstenaars staat centraal.

Club Solo – Kloosterlaan 138
Club Solo stelt het oeuvre van de kunstenaar centraal door het organiseren van solotentoonstellingen. Curatoren van het Van Abbemuseum, Eindhovenen het M HKA, Antwerpen reageren op het werk van de kunstenaar door een specifieke bijdrage uit de collectie in de tentoonstelling te plaatsen.

Willemstraat (24/7 open)
NS Station Breda wordt, geheel vernieuwd, geopend op 8 september 2016. De Willemstraat is de aangrenzende hoofdstraat tussen station en centrum.

Belcrum

Vaarroute – steiger Belcrum Beach (Veilingkade 12a) en Chassésingel
Tijdens de vaarroute, tussen Belcrum Beach en Chassé, bekijk je onderweg twee expo’s. Langs de oevers van de singel én bij de Koninklijke Militaire Academie (KMA). Hier leidt Defensie jaarlijks ongeveer 700 cadetten op tot officier.

De Faam – Liniestraat 19
De Faam, eerder nog een succesvolle snoepfabriek met een oppervlakte van 25.000m2, tegenwoordig een broedplaats voor meerdere bedrijven. Eén van de nieuwe BredaPhoto festivallocaties waar we trots op zijn.

Electron – Belcrumweg 19
Electron is gevestigd in een herbestemd industriëel pand waarin zich onder andere ateliers bevinden met een diversiteit van beroepspraktijken, werkplaatsen en meerdere publieke ruimtes voor presentatie en activiteiten. Het functioneert als ontmoetingsplaats waar makers, opleidingen, culturele instellingen en het publiek met elkaar in aanraking komen en de actuele ontwikkelingen op het gebied van vormgeving en beeldende kunst.

Belcrum Beach – Veilingkade 12a
Sinds 2013 heeft Breda een eigen stadsstrand: Belcrum Beach. Belcrum Beach is een initiatief van Stichting BRAAK! en is zonder subsidies door uitsluitend vrijwilligers gerealiseerd. Bijna alles is gemaakt van restmaterialen.

STEK – Veilingkade 9
STEK is een creatief bedrijventerrein op het Haveneiland. Het bestaat al uit allerlei units, een boot, een bus, een hal en een strobalenpaviljoen (in aanbouw). Er zit al van alles; van bakker, bierbrouwer, boekhouder, communicatiebureau tot lampenwinkel (van tupperware), fietsenmaker en meubelmaker (van resthout).